ARJAN JANSSEN

RAKETSTART - Stedelijk Museum Breda

22 juni - 29 september 2019

RAKETSTART - Nieuwe beeldende kunst uit Breda

Deze zomer is in Stedelijk Museum Breda actueel werk te zien van 37 beeldend kunstenaars die verbonden zijn met de stad. De kunstenaars zijn van verschillende generaties en werken in uiteenlopende disciplines. Sommigen zijn internationaal bekend, terwijl anderen aan het begin van hun loopbaan staan. De selectie – gemaakt door Dingeman Kuilman, algemeen directeur Stedelijk Museum Breda – geeft een verrassend beeld van een lokaal gewortelde kunstpraktijk in het tijdperk van globalisering.

De titel verwijst naar Raketstart vanuit de Bredase Binnenstad (1965) van Pieter Laurens Mol. Deze tekening uit de collectie van het museum laat zien hoe uit het hart van de stad een raket opstijgt. Met betrekking tot de tentoonstelling verwijst de titel naar het potentieel van Breda als lanceerplatform voor talent en verbeelding.

Raketstart is de eerste stap om dit potentieel optimaal te benutten. De komende jaren wil Stedelijk Museum Breda samen met stedelijke, regionale en landelijke partners de beeldende kunst uit Breda beter zichtbaar maken, en de positie van kunst en kunstenaars versterken. 

Deelnemende kunstenaars: Thomas Bakker, Pascal Bastiaenen, Marius Boender, Peter Bouwmans, Iris Bouwmeester, Eelco Brand, Tom Claassen, Femke Dekkers, Dyane Donck, Jacomijn den Engelsen, John van Gils, Loek Grootjans, Arjan Janssen, Peter Kantelberg, Jordy Koevoets, Danielle Lemaire, Hubert Leyendeckers, Atelier la Machine, Rick van Meel, George Meertens, Y. Né, Maurice Nuiten, Romee van Oers, Wiesje Peels, Antonietta Peeters, Sef Peeters, Martin Peulen, Martin en Inge Riebeek, Matthieu van Riel, Johanna Schweizer, Carolein Smit, Frans van Veen, Cecile Verwaaijen, Jaap de Vries, Josua Wechsler, Yuk-Kan Yeung en Margot Zweers.

stedelijkmuseumbreda.nl

www.arjanjanssen.com

---
photo selected work Arjan Janssen

‘she said’, 2019
190 x 135 cm
olieverf op doek